Wat drijft ons nu echt in ons leven?

Wetenschappelijk onderzoek stelt vast dat 16 motieven ons gedrag sturen.
Dr. Steven Reiss is de gerenommeerde Amerikaanse professor in de psychologie en psychiatrie, verbonden aan de Ohio University en wereldwijd erkend motivatieonderzoeker. In de Social Science citation index is Dr. Reiss één van de meest vooraanstaande wetenschappelijke onderzoekers ter wereld.
Dr. Reiss heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan bij duizenden internationale deelnemers naar de vraag “Wat is onze identiteit en wat drijft ons nu écht in dit leven?”.Of “Who am I and what makes me happy?” Dit empirisch onderzoek geeft aan dat de mens gestuurd wordt vanuit 16 motieven die bepalen wat we nodig hebben in ons leven.


Hoe onderscheidt het Reiss Motivation Profile zich van andere persoonlijkheidsonderzoeken?

Het Reiss Motivation Profile is de enige empirisch wetenschappelijk verantwoorde persoonlijkheidstest die mensen niet indeelt in categorieën of persoonlijkheidstypen, maar de unieke, individuele identiteit van elk individu visueel in kaart brengt. Het Reiss Motivation Profile toont dus het individuele, karakteristieke motief- en waardenprofiel van een individu en is daarmee dus te zien als een unieke vingerafdruk.


Op welke vragen krijgt u een antwoord?
  • Wat is wezenlijk belangrijk in mijn leven?
  • Welke professionele of persoonlijke keuzes maak ik best om een zinvol leven te leiden?
  • Waarom doe ik wat ik doe?
  • Waarom voel ik in de ene situatie frustratie, terwijl een andere situatie me intens motiveert?
  • Hoe kijk ik naar de ander en hoe kijkt de ander naar mij?
  • Waarom voel ik mij in deze context helemaal mezelf en voel ik in andere situaties stress?

 

Value Based Happiness

De 16 motieven bepalen wat voor ons leven belangrijk is en waar we in ons leven naar willen streven. Deze motieven bepalen eveneens welk beeld we van onszelf hebben en tegelijkertijd hoe we een ander zien en ervaren. Als we onze motieven om de ene of andere reden niet kunnen beleven, dan ervaren we een gevoel van gemis en stress. Inzicht in onze eigen motieven geeft ons dus een zeer krachtig hulpmiddel om bewust ons leven in eigen hand te nemen en in evenwicht met onszelf te leven